Wikipedia

Rezultatele căutării

iulie 18, 2016

☆~MONOPOLY cu Berea din România~☆

Introducere<=>Am decis să scriu acest articol pentru a informa atât pe mine cât și pe cine ar mai fi înteresați despre cum joacă mafia politică monopoly cu statul nostru. Acest articol este implicit despre mărcile de bere "românești" dar vor urma și alte articole despre alte subiecte.

Cuprins<=>
.Berea Azuga-1870 - construcția Fabricii Azuga pe actualul teren ce aparținea moșiei regale,  2009 - Omul de afaceri Valeriu Moraru(patronul echipei de fotbal Rapid București) a vândut 71% din acțiunile SC Bere Azuga SA către Ursus Breweries, subsidiara din România a SABMiller.

.Bergenbier-Intrată pe piață în 1994, faimoasa bere care aparținea companiei belgiene Interbrew care deține 2 fabrici la Ploiești Prahova și la Blaj Alba, a fost vândută în 2012 companiei americane producătoare de bere, Molson Coors. 

.Burger-Este una dintre puținele mărci de bere care se pot mândri că sunt românești, aparținând companiei European Drinks, ce aparține fraților Ioan și Viorel Micula. Sediul principal este în județul Bihor.

.Timișoreana-1718 – Fabrica de bere  se înființează sub comanda Prințului Eugen de Savoia. 2001 – Fabrica de bere de la Timișoara este achiziționată de Ursus Breweries, parte a grupului SAB Miller.

.Stejar-Este o marcă de bere variantă strong(7%alcool), produsă de Ursus Breweries subdinară a SABMiller.

.Ciucaș-Fondată în anul 1892, cu numele de Aurora, a fost cumpărată în 2004 de către Ursus Breweries pentru 16 milioane de euro.

Mureș-În Martie 2008 compania Bere Mureș a fost cumpărată de producătorul olandez de bere  Heineken pentru suma de 150 de milioane de euro. 

|{curiozitate}|În ianuarie 2014, Ursus Breweries îl numește pe Igor Tikhonov(nume românesc așa-i?) la conducerea companiei.

Concluzie/încheiere<=>SAB Miller, Ursus Breweries, Heineken și multe altele joacă monopoly cu statul nostru..... 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu