Wikipedia

Rezultatele căutării

octombrie 04, 2017

Secuii&Ungurii;

~Salut!

~Nu multă lume din afara României știu că în inima ei, există 2 județe numite Harghita și Covasna, care conțin unguri dar și secui, care au populație majoritară;

~De mic am început să aud fel de fel de povești de exemplu, cum că dacă te duci acolo și ceri ceva pe românește, în destule locuri ești refuzat, ignorat, marginalizat;

~Am fost și eu de câteva ori,  și chiar mi s-a întâmplat odată;

~Există aparent, valuri de extremiști atât din România cât și din Ungaria, hrăniți cu ură și venin de către forțe politice care doresc fie divizarea celor două popoare, fie mai rău, o așa zisă autonomie a "Ținutului Secuiesc" sau chiar o anexare de către Ungaria.

~Politicieni corupți sunt peste tot, și în România, din păcate unii din ei contribuie la această alimentare cu ură și dezinformare pentru a dezbina că doar "DIVIDE ET IMPERA" {desparte și cucerește} e deviza multora ce vor puterea. 

~Părerea mea este că Ungaria este o națiune aliată și cel puțin prietenă cu România, și au o istorie frumoasă împreună, două națiuni Creștine, chiar dacă una Catolică cealaltă Ortodoxă, care au luptat împreună și care din aproape toate punctele de vedere gândesc la fel;

~De asemenea consider că Ungaria este o națiune Europeană, cu influențe mari vizibile atât geografic istoric cât și genetic, nu mai au multe în comun cu Hunii. Hunii din majoritatea surselor istorice ale acelei vremi, erau văzuți negricioși, scunzi și extrem de agresivi, nicidecum înalți, blonzi deseori și de asemenea blânzi. 

~De aceea este evident că sunt mari sanse ca populatiile de secui să fi creeat Ungaria nu invers, cum clar din surse istorice se stie că sașii au greeat Germania, de exemplu Alaric 1 și mulți mulți alții care din GEȚI peste noapte au fost "botezați" GOȚI; dar asta este altă poveste, poate de spus în alte articole;

~Am văzut de curând opinia unui profesor despre situația cu secuii, de asemenea am văzut și acel video cu acel unguro-român ce a reproșat un incident în care o așa zisă Ildiko n-a vrut să servească un român în Odorhei, știu că sunt circa 1 milion de secui în România, si doar mii dintre ei(nici 5%) actionează în stilul acelei Ildiko; situatia nu este usoara dar dacă politica românească ar fi dorit să clarifice, rapid s-ar fi rezolvat multe. 

~Să nu uităm că Domnitorii  Mihai, Vlad și mulți alții au avut în armatele lor numere considerabile de secui ce-si facea datoria pentru patrie. România este patria secuiilor, nu este rău să cunoască ungureasca fiind ca o a doua limbă dar este fundamental să îmbrățișeze limba patriei lor, pământului lor românesc. 

~De aceea e indicat ca toți secuii, românii sau de origini ungurești să lupte împotriva acestor inconștienți, să îi educe să-i integreze în societate sau dacă-s cazuri grave, să-i excludă. 

~În concluzie, pământul românesc va fi mereu același, fără să fie anexat luat de nimeni, cum de altfel trebuie ca Ungaria și România să fie 2 țări prietene ce se iubesc și ce se apără de ce-i rău în vremuri grele. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu