Wikipedia

Rezultatele căutării

octombrie 04, 2017

Anexarea Crimeei;

~Salut!

~Anexarea Crimeei a avut loc în anul 2014 și a constat într-un atac militar mascat/deghizat, parșiv al Rusiei împotriva celei mai puternice regiuni ale Ucrainei.

~Geografic, Istoric, Crimeea reprezintă o peninsulă din Marea Neagră ce are un potențial de resurse industrial, strategic dar și turistic, imens;

~Ukraina istoric vorbind, reprezintă mama Rusiei, practic prima capitală a Rusiei a fost Kievul mai apoi Leningrad(actualul Sankt Petersburg) și abia la final în prezent, Moscova;

~Tot istoric dacă vorbim, URSS în timpul războaielor, s-a bazat cu succes pe forțele armate ale Ukrainei, Crimeea fiind un fel de cadou de război după WW2 pentru meritele deosebite aduse URSS-ului de către ucrainieni.

~Așadar, ca s-o luăm băbește, indiferent din ce motiv eu fac cuiva un cadou, și mai apoi după o perioadă lungă, vin și-l iau înapoi. 

~Din URSS după destrămare, totuși Rusia a rămas cu circa 17 milioane de km pătrați, în timp ce Ukraina puțin peste jumătate de milion în timp ce în războaie atât cu turcii cât și cele Europene au contribuit aproape 50% pentru a îi ajuta mereu pe ruși, iată recompensă.

~Nu-s fan Rusia, nici atât pentru Ucraina, dar nu cred că atunci când ai sau ai avut un partener, și tu aveai 17 bucăți de tort și celălalt doar jumătate, și te bagi tu să ciopârțești o bună parte din acea jumătate a partenerului doar pentru ce? Pentru că a ales un drum LIBER, separat?

~Nu-s un om care urâște Rusia, nu cunosc foarte bine mentalitatea poporului în general, dar știu că dea lungul istoriei, politic, militar, Rusia a fost și este o națiune expansionistă, o țară care vrea să cucerească lumea și nu exclude violența, armele, pentru asta. 

~Președintele Putin de exemplu, se laudă că este un Ortodox Crestin, la fel și poporul său, și totuși de curând a inaugurat în centrul Moscovei cea mai mare Moschee din Rusia și una din cele mai mari de pe glob. Rusia are una din cele mai mari populații de ATEI&MUSULMANI din lume, o combinație în această conjuctură, extrem de periculoasă. 

~Să nu uităm și prezentul în care Putin împreună cu Erdogan(da, ăsta de vrea să refacă Imperiul Otoman) se cred îndrăgostiți unul de celălalt și asta pentru umanitate chiar miroase a catastrofă. 

~Să sperăm că poporul rus totuși va fi conștient că are MULT și că dacă nu-și vede lungul nasului/plapumei cu siguranță va pierde enorm. 





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu