Wikipedia

Rezultatele căutării

decembrie 22, 2023

Civilizațiile universale și gradul lor.

 ~Salut!

~Văzând puțin astăzi din filmul Ziua Independenței m-am inspirat rapid și mi-a venit ideea să scriu ceva ce este o premieră nu doar pentru acest blog dar probabil cu toată modestia o spun, o premieră globală și o sclipire de geniu.

~Practic voi face o scală civilizațională în care o să definesc gradul posibil de viață în întregul univers sau poate chiar universuri. Vor fi definite prin capacitatea lor de a se deplasa. 

~Să începem, în primul rând ele sunt cinci: Planetar, Solar, Galatic, Universal și Multiversal. Voi face câte o mică definiție despre fiecare în parte:

1. Civilizația Planetară<=>Asta înseamnă o civilizație care trăiește doar pe planeta proprie, nu și-a dezvoltat încă un sistem/mod să călătorească în afara sa, practic ce era civilizația umană acum 50-100 de ani probabil. 

2. Civilizația Solară<=>Asta înseamnă o civilizație care poate să călătorească în propriul sistem solar, de exemplu cum avem noi sistemul solar-Soare-alte câteva planete cum ar fi în cazul nostru Soare-Mercur-Venus-Tera-Marte ȘAMD.. Pâna la Pluto și poate mai încolo, cam așa au toate sistemele solare din univers. Civilizația umană probabil este la această limită de sistem solar, chiar dacă suntem la un nivel incipient, am reușit să punem "bocancii" doar pe lună și restul am trimis probe, roboți, sonde... Exceptând sondele Voyager care au depășit sistemul nostru solar.

3. Civilizația Galactică<=> O civilizație de acest nivel deja este cu mult peste nivelul nostru.. Practic poate să călătorească cu viteza luminii și are tehnologii la care noi doar visăm.

4. Civilizația Universală<=>O civilizație de acest nivel înseamnă o civilizație nu doar că are capacitatea să călătorească cu viteza luminii sau teoretic de câteva ori mai rapid(chiar și teoretic pare imposibil)  dar este o civilizație care poate să folosească și sisteme de tip "wormhole" sau "Black Hole" sunt doar ipoteze, în așa fel încât ele să poată să ajungă dintr-o galaxie in alta în foarte scurt timp. Practic să aibă o mare parte din univers dacă nu chiar pe tot în buzunar. Ceva ce depăsește chiar imaginația umană.

5. Civilizația Multiversală<=>Bun.. Dacă despre o civilizație de gradul 3, ne-am uita la ea veniți ipotetic pe al nostru Pământ ca la niște zei, la o civilizație de gradul 5-ne-am uita la ei-scuzați blasfemia, ca la un Dumnezeu. Un acest tip de civilizație, ar fi la un nivel aproape infinit.. Practic ar avea tehnologii să modalități să călătorească nu doar în acest univers cât și în alte universuri ipotetice.

~Mici comparații între aceste civilizatii:

Viteză/ Deplasare<=>

Civilizația 1:Până în 1 MACH, aproximativ 1000 km/h;

Civilizația 2: Exemplul nostru, Sonda Parker 532,000 km/h.

Civilizația 3: 300.000km/secundă sau mai mult.

Civilizația 4: De cel puțin câteva ori viteza luminii dacă nu chiar teleportarea.

Civilizația 5: Aproape la un nivel Divin... Călătoria în timp-trecut-viitor incluse.


~Momentan cam atât dar pot confirma că acest subiect este o carte deschisă, o cutie a pandorie în sens constructiv și ar putea avea continuări.




 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu