Wikipedia

Rezultatele căutării

mai 26, 2018

România Furată 3;

~Salut!

~"Cine nu este cu mine, nu este împotriva mea!"

~Astăzi vreau să prezint un gând, materializat în biți ce mult timp m-a bântuit. Am decis să pun ca fiind partea a treia datorită faptului că am mai scris 2 articole precedente, unul despre berea din România și altul despre autostrăzile țării;

~Așadar astăzi vreau să vorbesc puțin despre natura din România și ce se întâmplă cu ea. Ce reprezintă România și cum este furată..

~ Păi hai să fac un scurt rezumat despre ce reprezintă acest spațiu național în care ne aflăm toți vorbiitorii acestei limbi;

~România are în componența sa exceptând Rusia care este în mare parte a Asiei, cel mai lung râu/fluviu din Europa. 

~Fluviul Dunărea, are o lungime de aproximativ 2700 km, dintre care Romănia având în componența ei aproximativ 30%. Imaginați-vă că locul 2 la foarte mare distanță, Ungaria are 12%;
Nu știu câți dintre voi știți faptul că orice specialist NASA, orice biolog, orice om de știință știe și subliniază negru pe alb că APA=VIAȚĂ. Pe lângă Dunăre România mai are alte cel puțin 4 mega râuri(Mureș, Prut, Olt&Siret), plasând-o în fruntea Europei ca și apă(VIAȚĂ!) potabilă în permanentă mișcare.

~Acum să mai dau un exemplu aproape la fel de important. Încă din antichitate, imperiul Roman au inventat un cuvânt, "salarium" care reprezenta plata cea mai de preț și de uzanță a vremii. Și astăzi noi îl folosim ca si cuvânt, alături de alte cel puțin 20 mari limbi de circualție. Nimic întâmplător! Salarium=plată în sare.

~Să exemplific puțin ce înseamnă sarea. Sarea reprezintă al doilea factor esențial fără de care nici un organism nu poate să trăiască o perioadă îndelungată. Ce țară are cele mai mari rezerve de sare din Europa? Hopa... România! 

~Dacă vorbim cu cei mai mari oameni de știință ai vremii, biologi, dar și arehologic, majoritatea dintre toți practic oamenii de stiinta si chiar si istorici cad de acord că România reprezintă leagănul de civilizație al Europei! "Doar" datorită acestor 2 factori de influență majori, ai vieții. 

~Sfânta treime vreți? Carpații! Cel mai lung lanț muntos din Europa, la egalitate cu cei Scandinavi, ghici ce? 50% aparțin României!

~Dacă vrem bonus, mai adăugăm și Tăblițele de la Tărtăria, tăblițe ce reprezintă primul scris al unei civilizații din istoria lumii, cu 2000 de ani înăinte ca Sumerul să existe!

~Acum hai totuși să vorbim despre subiectul nostru și anume "săracă-țară-bogată". 

~Vreau să vorbesc în mare pentru că nu dețin cheia adevărului chiar dacă am un rafinat simț al lui, și totuși mă consider un simplu om:);

~Așadar România o țară ce acum mai puțin de 30 de ani reprezenta țara cu cea mai mare zonă verde din Europa, cu cele mai multe păduri, astăzi reprezintă o țară cu o defrișare teribilă ce dintr-o țară de 10 ori mai mare decât regiunea SIcilia(din Italia) a ajuns să se bată cot la cot cu sicilienii, mai mai să fim și depășiți.

~Răurile și "centralele hidroelectrice. Aici iar avem o tristețe mare și se pare că e cam imposibil să credem că incompetența este chiar atât de mare, așadar mai degrabă dorința de a ne distruge a unor așa ziși bogătași care vor să aibă ei singurei pe aici România.

~Frumos spunea cineva la România te Iubesc un exemplu despre valea Jiului"au tăiat 2/3 din resursele râului Jiu, e ca și cum ai tăia 2/3 din oxigen". 

~Gunoaiele, un alt subiect grav, aici insa intra din plin si nepasarea si prostia generala a oamenilor, multi dintre ei având logică atât de joasă încât au considerat nu numai că gunoaiele trebuiesc aruncate în natură, dar mai ales ele trebuiesc în râuri pentru că răul le spală/înghite și totul se rezolvă. 

~Așadar, poate-s eu paranoic, cine știe nu mi-am făcut controale de specialitate încă, dar părerea mea este că unii de sus prin furt ajungând la bani grei, acum vor să pună monopol pe patrie, ba făcându-ne pe mulți să plecăm din țară, ba robotizând pe mulți să muncească pentru corporații străine pe ideea "hai să atragem investitori străini". O idee total nocivă, chiar dacă o corporație te angajează legal și te plătește bine, nu uita că acea corporație ușor dar sigur îți otrăvește statul prin fiscalitate dar și prin capitalism.

~Un exemplu foarte simplu(sper să fie doar o iluzie), este că acum câțiva ani intrând în țară cu mașina, vedeam prin Arad dar și prin Oradea terenuri imense, zeci/sute de hectare poate mii, pe care scria ÎN MAGHIARĂ! Și nu vorbim despre Harghita și Covasna, și nu vorbim despre acele pământuri concesionate sau chiar INFINIT MAI GRAV, VÂNDUTE unor corporatii/firme străine. 

~România trezește-te! :)

~"Verba volant, scripta manent" :).




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu