Wikipedia

Rezultatele căutării

martie 30, 2017

Vlad Țepeș, cei ca el&lumea 'modernă'

~Salut!

~Vreau să expun astăzi un gând care îmi sclipește de câteva zile repetându-se.

~Multă lume știe măcar lucruri de baza despre fenomenul Vlad Drăculea zis și Țepeș sau mai științifico-fantastic "Dracula".

~Astăzi am decis să folosesc acest nume, știu că este un nume atât de Onorant pentru istoria României&chiar a Europei&chiar a lumii, încât însăși pronunțarea lui necesită o aprobare de undeva de SUS.

~În spiritul dacic, ancestral, sper că pot fi iertat&înțeles că-mi permit să fac ceva, ceea ce mulți poate mult mai studiați decât mine evită din diverse motive&anume să îndrăznesc să spună vorba mai departe, în acelaș spirit al Universului Mioritic.

~Puteam foarte ușor să spun Mihai Viteazul, Ștefan Cel Mare, Iancu de Hunedoara sau mulți alții dar se pare că în istoria umanității numele lui Vlad a răsunat cel mai mult ca fiind un nume sângeros din istorie. Tocmai de aceea vreau să aduc la cunoștiință și să-mi imortalizez părerea.

~Multă lume, în general ignorantă, spune despre Vlad Drăculea cum că ar fi fost un om rău care se impunea în propriul popor și chiar în restul lumii prin teroare și mult sânge.

~Părerea mea, și cred că a multora analiști istorici serioși+a altor oameni este că atât Vlad cât și mulți alți domnitori din istorie(mai ales cei din România că subiectul în cauză ne interesează) au fost în primul rând EROI de neam, și mai apoi niște exemple pentru societate.

~Consider că Vlad Țepeș de exemplu, nu ar fi fost  un lider care a zdrobit chiar și Imperiul Otoman dacă nu și-ar fi impus propriului popor încredere. Și da, asta consider că înseamnă un adevărat lider de națiune, pe care astăzi mulți îl plâng poate mai mult decât pe orice alt lider din istorie(Ceaușescu inclus)s-a impus oamenilor răi prin a le aduce frică și oamenilor buni, majorității propriului popor, le-a adus încredere, speranță&siguranță. 






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu