Wikipedia

Rezultatele căutării

mai 14, 2017

Pisici!

¥-Salut "Pisicari" dragi;

¥-Cum ieri v-am mulțumit pentru accept&v-am salutat, astăzi doresc să mă prezint puțin(bineînțeles încercând să fiu cât mai la subiect)&cu scuzele de rigoare(dacă se poate) pentru lungimea mesajului;

¥-Născut, crescut&copilărind la Sinaia o perioadă, am avut onoarea/șansa/norocul să mă pot lăuda cu poate una din puținele dacă nu chiar singura mândrie&anume, o copilărie frumoasă!

¥-Acestea fiind spuse, de mic eram poate puțin mai particular în sensul că în ciuda faptului că am avut multicei vecini simpatici în "cartier", mulți chiar de vârste apropiate cu a mea, eram probabil cel mai apropiat de natură.

¥-Și acum, dacă mi se permite, voi da două-trei exemple maxim, până sã ajungem la nucleu=}pisici.

¥-Primul exemplu este că pe lângă faptul că mai toți vecinii mei adulți erau uimiți de nebuniile mele gen singurul care în prima zi de vacanțe școlastice era de la ora 6 dimineața în pomi/garduri și alte cele, fascinat fiind de un răsărit sau un " biet" măr pădureț.

¥-Un al doilea exemplu, câinii/cățeii; practic în ciuda faptului că toți copiii eram după cum am mai spus, poate normali, cățeii/câinii în preajma mea erau parcă gen hipnotizați(probabil datorită interesului/respectului reciproc; un exemplu mai concret, în deltă(aveam vreo 10ani) era un grup de câini(majoritatea mai mari fizic decât eram eu atunci) ce mă urmăreau peste tot&tratau ca pe un lider.

¥-Un al treilea exemplu, tot în deltă fiind atunci, am ajuns la un moment dat întâmplător sau nu, să mă pierd puțin în "cursa" mea aventurieră,(fără suportul "haitei") ajungând lângă o baltă bot-în-bot aproape cu un mistreț care în greutate aproape sigur mă depășea; ajuns în acest moment fierbinte, observ că porcul clămpănea(tipic) din dinți arătându-mi amenințător că da, îmi putea face rău. Pe lângă&concomitent cu a mea copilărie petrecută în intens cu mama natură, am avut și șansa să pot vedea multicele emisiuni Discovery, Animal Planet etc.. Printre care și pe cele ale legendarului&regretatului Steve Irwin; din care am început deja de pe atunci să simt că vorba-i reală: " Cine stăpânește ARMONIA, stăpânește UNIVERSUL"; așadar în loc s-o iau la fugă sau să atac(sau să-l pup{că cine știe, mai sunt și d-ăștia}), cum ar fi făcut +80% din oameni(mai ales la varsta aia), mi-am păstrat calmul l-am privit cu respect, fără teamă, poate nici măcar sfidător în ochi, după maxim 1 minut, de la maxim 2 metri distanță, mistrețul pleacă al său cap, oprește orice semn de ostilitate&se retrage! Bine-înțeles că am avut& mult noroc, dar da, era și atunci acel respect, sincron, rezonanță etc.

¥-Aș fi putut să intru în detalii mai multe despre subiectul NATURĂ dar deja m-am lungit mult&cu siguranță nu am nici o intenție de a mă lăuda, și datorită faptului că nu am cu ce.

¥-Acum despre PISICI; cum să zic... E un subiect sensibil și minunat, practic de mic am fost mereu în preajma lor, am avut doar pisici(ma rog, și pești) și când spun că le știu graiul, nu prea exagerez cu nimic.

¥-Pentru mine, PISICA, FEMEIA&BARBATUL sunt trei cuvinte sacre, aș putea spune că femei și bărbați sunt tot mai puțini&rari pe lumea asta din păcate, dar pisicile sunt pisici; pisica este o creatură minunată, care pe lângă faptul că în Egiptul antic, mai toți se închinau DOAR LOR(dintre toate animalele) ca unor veritabili zei, însăși firea acestei creaturi(din ce cunosc eu) este dea dreptul fascinantă.

¥-Teoretic&practic aș putea să vorbesc mult(poate cel mai mult față de orice alt subiect) despre PISICI dar deja am scris mult&sper eu că m-am făcut înțeles&că nu am deranjat cu nimic.

¥-De final vreau să SUBLINIEZ că nu am nici un motiv de laudă, pur și simplu mulțumesc poate șansei, și împărtășesc acest gând ce m-am gândit chiar de ieri să-l prezint. Momentan nu am nici un pisoi/pisică, dar n-ar fi rău să-mi fac rost anul acesta de un patruped(uneori chiar biped țopăici hihi) de ce nu, chiar de doi. Acestea fiind spuse și finalizate-"Verba volant, scripta manent" vă mulțumesc pentru timpul acordat citirii acestui"semi-roman"x_x respectiv scuzele de rigoare în caz de am ocupat un spațiu. Cu drag scris, Ion

3 comentarii:

  1. Da....ai talent de povestitor, acolo in Delta eu zic ca te_a ocrotit Dumnezeu,nu ca aisvut noroc.Iar pisicile,da sunt si febletea mea☺

    RăspundețiȘtergere